به گزارش خبرنگار مهر، تفکیک ساعات تمرین ورزشکاران زن و مرد در سایت آفتاب انقلاب پس از حدود دو دهه تبدیل به سوژهای شد که از فضای مجازی آغاز و به رسانه های خارجی رسید. استفاده از کلید واژه تبعیض جنسیتی در برخی رسانه های خارجی باعث شد در داخل کشور برای فدراسیون دو و میدانی و مجریان این طرح تبعاتی ایجاد شود.
علی رضایی دبیر فدراسیون دو و میدانی که پس از این اتفاق در تیررس حملات قرار گرفت در گفتگو با خبرنگار مهر توضیحاتی ارائه داد.
پررنگ شدن تدریجی بانوان در ورزش
پس از پیروزی انقلاب اسلامی حضور بانوان در رشتههای ورزشی و از جمله دوومیدانی کمرنگ بود اما به تدریج بانوان ما حضوری پررنگ در ورزش قهرمانی داشتند و به لطف خدا توانستند موفقیتهای بزرگی هم در عرصههای بینالمللی کسب کنند که خوشبختانه دوومیدانی هم از این قاعده مستثنی نبود و ما از این موضوع ابراز رضایت و خرسندی داریم.
هدف از تاسیس سایت آفتاب انقلاب
مجموعه آفتاب انقلاب نیز در سال ۸۳ و با هدف برپایی اردوهای تیمهای ملی این رشته ساخته شد و در اختیار این رشته قرار گرفت. هدف از ساخت این مجموعه که امروز یکی از سرمایههای رشته دو و میدانی است، بیشتر برپایی اردوهای ملی و یا محل تمرینی دائمی برای ورزشکاران ملی پوش این رشته بود که در سالهای اولیه هم این اصل در استفاده از این مجموعه رعایت میشد.
اما رفته رفته حضور ورزشکاران برای تمرین در این مجموعه از هدف اولیهاش فاصله گرفت و به جای حضور ورزشکاران ملی پوش، شاهد حضور بسیاری از ورزشکاران در این مجموعه بودیم که نه تنها ملی پوش نبودند، بلکه اصلاً حرفهای نبوده و در سطح آماتور تمرین میکردند.
خارج شدن از اصول ورزش حرفهای
با گذشت زمان حضور در این مجموعه حالت تفریحی پیدا کرد طوری که دختران و پسران در تعداد بسیار زیاد در کنار هم ورزش میکردند و این موضوع به حدی شدت پیدا کرد که دیگر جای کافی و زمان مناسب برای ورزشکاران ملی پوش جهت انجام تمرین نبود. شرایط طوری شده بود که دختران و پسران کنار هم بودند و شاید در روز کمتر از ۱۰ ورزشکار حرفهای و ملی پوش به این مجموعه میآمدند.
صدای ملی پوشان هم در آمد
این موضوع باعث شد تا کم کم صدای ملی پوشان هم در بیاید اما هرگز هیچ گروهی حریف نمیشدند که شرایط را به حالت عادی بازگردانند و به همین دلیل کم کم رویکرد ملی پوشان نیز از این مجموعه برگشته بود. کاری که ما در سایت آفتاب انقلاب انجام دادیم را خیلیها مطلوب دانستند. اما خود من میگویم این کار انجام یک وظیفه حرفهای، اخلاقی و ملی بود. ما ابتدا زیر ساختها را فراهم کردیم تا بتوانیم طی چند ماه حداقل تمرین دختران و پسران را از هم تفکیک کنیم.
سودجویانی که ضرر کرده بودند فضا را ملتهب کردند
قبل از آن اتفاقاتی در حاشیه این تمرینهای مشترک میافتاد که انسان از بیان آن شرم دارد. ضمن اینکه افراد سودجو هم در این سالها کم برای خود درآمدزایی نکردند. به عنوان مثال در این مجموعه مربیان مردی بودند که ۲۰ تا ۳۰ ورزشکار زن را به صورت خصوصی تمرین میدادند و درآمدهای سرشاری از این بابت داشتند.
این موضوع در رشته دو و میدانی و به دلیل پوشش های موجود کاملاً با شئونات اسلامی مغایرت دارد. شاید ما در برخی از رشتههای ورزش سرمربی مرد داشته باشیم که تنها کار نظارت را انجام دهد و مربیان زن کار اصلی را انجام دهند. اما اینجا مربیان مرد به صورت مستقیم چند ورزشکار زن را زیر نظر داشتند و درآمدهای کلان و نجومی از این بابت داشتند. بگذریم از مسائل اخلاقی و اتفاقات حاشیهای.
البته ما کار ضربتی نکردیم و بدون انجام زیرساخت این تصمیمها را نگرفتیم. از چندین ماه قبل اقدام به آموزش و پرورش مربیان خانم و تقویت آنها کردیم تا اگر قرار شد مربیان مرد با ورزشکاران خانم کار کنند، به ازای آن مربی زن داشته باشیم.
همین افراد سودجو که درآمدهای نجومی شان قطع شده بود منشاء این جوسازی ها شدند و شروع کردند به خط دادن به رسانههای مخالف و آنها هم با استفاده از کلید واژه «تبعیض جنسیتی در ورزش ایران» شروع به فعالیت علیه فدراسیون کردند. این در حالی است که ما تبعیض جنسیتی انجام ندادیم بلکه تساوی جنسیتی برقرار کردیم. چون امروز ورزشکاران زن که تعدادشان کمتر از ورزشکاران مرد هست کاملاً به صورت مساوی زمان و مکان برای تمرین در اختیار دارند؛ و میتوانند بهتر از این امکانات استفاده کنند.
از بازیهای آسیایی قبلی بهتر عمل میکنیم
دبیر فدراسیون دو و میدانی با توجه به در پیش بودن بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو در چین اظهار داشت: هنوز به درستی نمیدانیم با چند ورزشکار به این مسابقات اعزام میشویم، اما این را میدانیم که حتماً عملکرد تیم دو و میدانی بهتر از دوره قبل خواهد بود. پیش بینی کسب حداقل ۴ مدال رنگارنگ در دو و میدانی از این میدان است که در این صورت نسبت به دوره قبلی پیشرفت صورت گرفته است. البته باز هم تاکید میکنم که ۴ مدال حداقل پیش بینی است و انتظارمان بیش از آن است. در حال حاضر اردوها متعددی در داخل و خارج از کشور در حال برگزاری است و ملی پوشان ما در فاصله ۶ ماه مانده به این بازیها با قدرت در حال آماده سازی خود به منظور حضور پرقدرت در این آوردگاه هستند.
انتظار از وزارت ورزش
فدراسیون دو و میدانی از شخص آقای سجادی وزیر محترم ورزش که خود از ورزشکاران و قهرمانان دو و میدانی هستند انتظار بیشتری دارد. وزارت ورزش باید از این رشته مادر و مدالآور بیشتر کند و مطمئن باشد با حمایت بیشتر دو و میدانی ایران هم به رشد بیشتری خواهد رسید. این ورزش در المپیکها ۱۴۴ مدال دارد و کشورهای پیشرفته در ورزش برای همین در این رشتهها سرمایه گذاری میکنند. اتفاقی که متاسفانه در کشور ما آنطور که باید نمیافتد.
ضربهای که از سوء مدیریتهای قبلی خوردیم
علی رضایی در ادامه به مشکلاتی که فدراسیون دو و میدانی در خصوص مالیاتهای معوقه دارد اشاره کرد و گفت: به دلیل سوء مدیریتهایی که در گذشته وجود داشته این فدراسیون بدهی ۵ میلیاردی مالیاتی دارد و متاسفانه وزارت دارایی امروز فشار را بر این فدراسیون افزایش داده و با مسدود کردن حسابهای ما، یک میلیارد برداشت کرد و ما ناچار شدیم مابقی بدهی را هم به صورت اقساط تقبل کنیم.
ما منکر این نیستیم که فدراسیون باید مالیاتش را پرداخت کند. اما سئوال ما اینجاست که چرا بر مدیران قبلی فشار نیاوردند و حالا همه مالیات را جمع کرده و در این مقطع حساس که ما خودمان با کمبود بودجه مواجه هستیم از ما میگیرند. انتظار داریم وزارت دارایی هم با این فدراسیون در آستانه حضور در بازیهای آسیایی همکاری داشته باشد تا ما هم بتوانیم با آرامش بیشتری تیمهای خود را برای حضور در این رویداد مهم آماده کنیم.
نظر شما